Interakció

  • Abrakadabra777: MAGYARUL: KAPITÁLIS AGYMOSÁS!!! "Mój píár menedzser Kárl Márksz" www.youtube.com/watch?v=sdKeWbpg5... (2020.06.04. 14:10) Zene a politikában: Kápitál
  • Abrakadabra777: @tajhamér: 12 éve lassan, hogy feltettél coolságból 1 ostoba kérdést miszerint: "micsináljon a pén... (2020.06.04. 14:07) A csapda
  • Abrakadabra777: ORBÁN KILAKOLTATOTT ORSZÁGA⚠️⚠️⚠️ (2019.09.07. 15:28) Kanada?
  • gusoline: Juuuj ! Szoval kotekedunk a tusnadiakkal... :)) (2010.03.28. 12:44) hápci
  • Kinga33: Sziasztok, dolgoztam egy rövid ideig a sepsiszentgyörgyi Trident Hypermarketben. Ne tudjátok meg m... (2009.10.15. 21:22) Fogyasztóvédelem: mitől véd?
  • luigi61: Egyetértek, és én sem támogatom az ilyen nyomulós módszert! Üdvözlette, Lajos ( www.mynoni.net ) (2009.05.05. 10:36) Lakatosné Magdi Bivalyb***nádról
  • anoraknophobia: ez jobb mint az enyem...hiaba na :) (2009.03.16. 17:31) Márciusi főfedők a Nyergestetőn
  • Brátiszlává: sólyom kolléga ne mit mond www.figyelo.ro/hogy-is-van-ez-/nonap-minek-nevezzelek.html (2009.03.09. 11:55) Mikor becsajozik a rendszer
  • Brátiszlává: kedves abigél, a színfalak mögött majd jól megtéplek :D amúgy meg lepereg rólam, mint zsíros hajró... (2009.03.05. 21:06) Valamirevaló-e a kritika?
  • Brátiszlává: ú ez kva jó :) (2009.01.05. 21:39) Golánok a téren
  • Brátiszlává: igazán hízelgő :) (2008.12.20. 13:53) Milyen jó, hogy van blogom
  • melany: Thank you for the music (2008.11.29. 19:56) Drága naplóm
  • Brátiszlává: :))) ólrájt ólrájt :) (2008.11.07. 19:23) Jelentés a Time Squerről
  • Brátiszlává: www.youtube.com/watch?v=Kf17nKtllWM#t=1m30s (2008.10.30. 08:34) Óváció
  • PÁLOS-TREND****777: DEMOKRATIKUS CHARTHATALOMMAL a MAGYAR NEMZET ELLEN! Áldás és béke mindannyijónkra. Újrafújták a ... (2008.09.19. 10:41) Szabados sajtó

Politikai

A gazdasági determinizmus Szküllája és a politikai kronologizmusok Kharübdisze között

Címkék

Mikor becsajozik a rendszer

2009.03.08. 18:42 | Brátiszlává | 3 komment

Címkék: politikai

Március nyolc: nőnapi aktualitás, helyzet van, mégpedig olyan, amilyenről csak álmodni tudnak, szeretnek a forradalmi elemek. Kicsit rossz leszek, de hát mit tegyen, hogyan kezelje tüneteit a szorongó emberfiának típusa, Tihi olvasása után?

 

Röviden a lényeg: a nőnap mintájára, férfiak ünneplésének alkalmáért emel szót. Amivel még egyet is tudnánk érteni, szerintem. Tehát, íme kedvenc részletem: "2009-ben tehát még mindig csak az egyik nemet (ti. a nők - én), az egyik nem munkáját, küzdelmeit, odaadását, szépségét ünneplejük. Továbbra is nemi diszkrimináció áll fen." Másik: "Most, hogy már a nőnap sokkal inkább a nő ünneplése, nem a sérelmeinek a felhozatalának a napja, jogos lenne egy férfinap bevezetése is."

Tihit láthatjuk sokak foglalkoztatják: mindenféle jött-ment társadalmi osztályok, diszkriminálók és diszkriminációk sora, súlyos sztereotipiákáltalgúzsbakötött, jogtipró beteg lelkű nemzetek, világbéke és emberiség egymás után, kölcsönös összefüggésben. Na, de hogy a férfiak is belecsöppentek ebbe a világba, kicsit meglepett. Így sem unalmas, az biztos.

 





    

 

 

 

 

Akit speciel érdekel a nőnap, annak ajánlom ezt az olvasmányt. Onnan is látszik, hogy a nőnap egy sikeresen pacifikált sztori. Echte demokratikus történet.

Hogyaszongya: az ideológiák hajnalán, a forrongó igazságok a politika színpadára lökték fel az asszonyt, a csajszit, a női nemet. Lényét, sorsát és mindennapjait a társadalom és a politizáció fogalmaival kezdték érteni: lett belőle elnyomás, sztrájk, jogok és ENSZ határozat.

Azóta hálistennek virágeső lengi körül a kérdést és nem a női merénylők terrorja. Vagyis a politika itt lelankadt, szöryű belegondolni, de a nők valahogy mégicsak integrálódtak a társadalomba. A rendszer becsajozott, felfalta, integrálta a nők tömegeit. Iktatott, bevezetett és megünnepeljük!

Az ideális társadalom viszonyait és összefüggéseit a római jogrend univerzumában látni megvalósulva, - és ebből szándékkal felépíteni, de egyszerre mintegy levezetni, megmagyarázni minden érdekes, fontos, sőt komolysztorittörténetet. Ez esetben bonsansszal érkezik a hülyeség.

 

 "Egy ember rohan az utcán, megbotlik és elesik: a járókelők nevetnek. Gondolom, nem nevetnék ki, ha föltehetnék, hogy egyszeriben eszébe jutott, hogy leüljön a földre. Azon nevetnek, hogy akarata ellenére ült le. Tehát nem testtartásának e hirtelen változása okozza a nevetést, hanem az, ami akaratlan ebben a változásban, vagyis az ügyetlenség. Talán egy kődarab hevert előtte a földön. Meg kellett volna változtatnia járásának iramát, vagy elkerülni az akadályt. De rugalmasság híján, a test szórakozottsága vagy makacssága miatt, valami merevség vagy lendület hatására az izmok továbbra is ugyanazt a mozgást végezték, amikor pedig a körülmények már másmilyent kivántak volna. Ezért esett el az ember, és ezért nevetnek a járókelők." bergson: a nevetés

 

Kifut a valóság a szőrős talp alól és jön a röhögés. Azabaj. (egy díszveretes humanista bagatelizációt kiáltana - ha szándékos, akkor megszaggatom a lájbit, s új fejezetet kell írjunk a humor világtörténetébe).

A férfinap kapcsán, elég meredek ötlet, hogy ha már Justicia behunyta a szemét, akkor megkérnénk szépen, nyuljon a lyukas zsebünkbe és lelje meg amit ott talál. Nem? Így bolDugul a férfias, jogász-szellem az unalom közepén? Gondolkodom, milyen szempontok mellett érvelnénk a férfi jogok, a férfiúi minőség átpolitizálásakor? Miről folyna vita? Milyen arculattal és lelkülettel?

Mi lenne a politkai korrektség határa (nem lehetne csak úgy egyszerűen bemondani valakinek, hogy fasz)? Macsók, öltönyös brókerek, boldog családapák, esetleg érzékeny tüdőbeteg férfiak lengetnék a zászlót? 

 

Persze, mindettől függetlenül, mégiscsak egymás mellett állunk a harcban és válvetve haladunk ugyanazon szent cél felé. Képzeljünk csak el a féri-napot: tördelnénk a kezünket, vajon felhív-e, felköszönt-e a Nő? Ha meg igen, akkor a Férfit tiszteli bennünk!! Mi lesz a virág alternativája: viszki, Orbán Balázs Székelyföld összes, vazelin, szamurájkard, netán zokni?

 

Szeirntünk, hogy a néma többség, a nép nevében szóljak, a férfiaknak tett legnagyob ajándék, épphogy a nőnap: egy napra hivatalossá, KÖTELEZŐVÉ tették az udvarlást! Sikeresen integrálták, képviselik, megjelenítik milliárdnyi ember gondolkodásának motívumát. Sőt mechanizmusát! Éljen!

A bejegyzés trackback címe:

https://napersze.blog.hu/api/trackback/id/tr1989717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása