Interakció

  • Abrakadabra777: MAGYARUL: KAPITÁLIS AGYMOSÁS!!! "Mój píár menedzser Kárl Márksz" www.youtube.com/watch?v=sdKeWbpg5... (2020.06.04. 14:10) Zene a politikában: Kápitál
  • Abrakadabra777: @tajhamér: 12 éve lassan, hogy feltettél coolságból 1 ostoba kérdést miszerint: "micsináljon a pén... (2020.06.04. 14:07) A csapda
  • Abrakadabra777: ORBÁN KILAKOLTATOTT ORSZÁGA⚠️⚠️⚠️ (2019.09.07. 15:28) Kanada?
  • gusoline: Juuuj ! Szoval kotekedunk a tusnadiakkal... :)) (2010.03.28. 12:44) hápci
  • Kinga33: Sziasztok, dolgoztam egy rövid ideig a sepsiszentgyörgyi Trident Hypermarketben. Ne tudjátok meg m... (2009.10.15. 21:22) Fogyasztóvédelem: mitől véd?
  • luigi61: Egyetértek, és én sem támogatom az ilyen nyomulós módszert! Üdvözlette, Lajos ( www.mynoni.net ) (2009.05.05. 10:36) Lakatosné Magdi Bivalyb***nádról
  • anoraknophobia: ez jobb mint az enyem...hiaba na :) (2009.03.16. 17:31) Márciusi főfedők a Nyergestetőn
  • Brátiszlává: sólyom kolléga ne mit mond www.figyelo.ro/hogy-is-van-ez-/nonap-minek-nevezzelek.html (2009.03.09. 11:55) Mikor becsajozik a rendszer
  • Brátiszlává: kedves abigél, a színfalak mögött majd jól megtéplek :D amúgy meg lepereg rólam, mint zsíros hajró... (2009.03.05. 21:06) Valamirevaló-e a kritika?
  • Brátiszlává: ú ez kva jó :) (2009.01.05. 21:39) Golánok a téren
  • Brátiszlává: igazán hízelgő :) (2008.12.20. 13:53) Milyen jó, hogy van blogom
  • melany: Thank you for the music (2008.11.29. 19:56) Drága naplóm
  • Brátiszlává: :))) ólrájt ólrájt :) (2008.11.07. 19:23) Jelentés a Time Squerről
  • Brátiszlává: www.youtube.com/watch?v=Kf17nKtllWM#t=1m30s (2008.10.30. 08:34) Óváció
  • PÁLOS-TREND****777: DEMOKRATIKUS CHARTHATALOMMAL a MAGYAR NEMZET ELLEN! Áldás és béke mindannyijónkra. Újrafújták a ... (2008.09.19. 10:41) Szabados sajtó

Politikai

A gazdasági determinizmus Szküllája és a politikai kronologizmusok Kharübdisze között

Címkék

Orbán Viktor parafenomén!

2007.11.26. 02:48 | Brátiszlává | 11 komment

Címkék: politikai



Most komolyan, ki a fene gondolta volna? Sok mindent el- és reámondanak a négy évet 15 millió kárpátmagyar miniszterelnökeként leregnáló Orbán Viktorra, de ezen képessége mindezidáig rejtve maradt a politizáció fogyasztói elött.

És akkor idézem a nagy mágust:


"Jut hely a nap alatt az RMDSZ-nek is, meg a független jelöltnek vagy jelölteknek is."

Ezt mondta valamikor, a romániai európarlamenti valasztások elött itt. Erre vasárnap este-hétfő hajnalban a voksolás után az a hír röppen fel, hogy az RMDSZ és Tőkés független jelölt is befutott... Ráadásként még Csibi Magor is bejutott a liberális fürdőköpenyben...

Na?? Kemény mi? Erre varjál gombot!

Tyhű, belátta az erdélyi magyarok koponyáját ez az ember. Megjósolta.
Azt hittem,  csak egy szerencsés történet aminek őszintén tudok örvendeni, de Orbánviktor parafenomén elszólása megfagyasztotta bennem a vért. Mi meg nem történhet, ha természetfeletti képességekkel bír egy magyar demokrata? (Igaz, Magyarországon már működött hasonló politikalkémia műhely, de emellett a Kormányzati Jósda homok a szélben, pipepurc.)

Hogy Erdély egy tündérkert és mindenféle fantáziánus, sőt, napjainkra misztikus lények lakják be, arra már Móricz ráérzett. Van valami varázspor a levegőben, hogy itt, errefele nem pusztultak ki teljesen az erdei manók: osztódással szaporodnak. Szerintem Orbán Viktor erdélyi körútján szippanthatta be a ezt a boszorkányvegyületet és igaza lett. Ez csoda: tetten érte a valóságot. Úgy néz ki, ezt csupán a választási eredmények überelhetik. Hi-he-tet-len.


Az biztos: Orbán Viktor horoszkópot kellene írjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://napersze.blog.hu/api/trackback/id/tr62241919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melany 2007.11.26. 13:33:17

Ugy latszik, hogy nem is volt szukseg az EN szavazatomra is, hogy pezsgobontast idezzek elo bizonyos korokben a tegnap ejszaka,
megkerlek irj fel engem is arra a horoszkoplistara....

aranyhaj.blogspot.com 2007.11.26. 17:37:06

Éljen. Legoptimistább reményekben se hittük, hogy mindkettő bejut.

aranyhaj.blogspot.com

Kaczor 2007.11.26. 20:12:21

Sziasztok!

Nekem igazából egy kérésem lenne. Segítséget szeretnék kérni abban, hogy hol tudok utánazézni annak, hogy Kisinyovból miként lehet eljutni Székelyudvarhelyre, esetleg Kolozsvárra, vagy bármelyik nagyobb erdélyi városba.
Egy szót sem beszélek románul, ezért a neten sem bírok utánanézni az ügynek. Az odaút meg van oldva, de lehet, hogy hamarabb kell visszautaznom Magyarországra. Erdélyből már elboldogulok. Nagyon megköszönném a segítséget. Minden eszköz jó, repülő, busz, vonat.
Egyébként a témáról annyit, hogy örülök Tőkésnek, én szorítottam neki.
Ha esetleg valaki segítene, ide is visszanézek, de a biztonság kedvéért megadom az e-mail címem:
glpkf@freemail.hu
üdv mindenkinek,
Kaczor

Brátiszlává · http://napersze.blog.hu 2007.11.27. 00:14:52

kitartás kaczor. remélem használ a segítség :D

tajhamér · http://tajhamer.blogspot.com 2007.11.27. 12:28:27

Brátiszlává segítettél? Utánanéztem, nem eccerü aszondom... Én Kisinyov-Iasi(átszállás)-Kolozsvár útvonalat találtam a legjobbnak. Te?

Brátiszlává · http://napersze.blog.hu 2007.11.27. 12:33:26

aham :) bukarestig együltében el tud jutni, onnan pedig BP vagy akár Kolozsvár is elérhető. sztem jobban boldogulhat onnan mint Jászvásárról(!) :D

tajhamer · http://tajhamer.blogspot.com 2007.11.27. 13:07:08

Hát, én inkább a Jászvásári átszállást mondanám jobbnak... Már csak azért is, mert időben rövidebb, nem kell lemenjen, majd feljöjjön a térképről/térképre/térképen. :) Vagy nem?

tajhamer · http://tajhamer.blogspot.com 2007.11.27. 13:08:06

De juteszembe, legyünk ontopic:
Kérdezzük meg Orbán Viktortól, hátha ő jobbat tud... :)))))

*PÁLOS-TREND* · http://www.palostrend.hu 2007.12.28. 20:24:23

KITETSZIK A FAROK VÉGE...- azaz egy valódi ÓÉV búcsuztató!


Aranyos Olvasóim – Éjszakai Széplelkek!

Élesen sikítva érkezik el a 2007-es ámokfutás, a MAGYAR GENOCÍDIUM és ÁRPÁD ISTENFEJEDELMÜNK évének utolsó napja.
…amit frissítőleg és sok SZÁZEZER ÉVES FÖLDi ÜDVTÖRTÉNETÜNKNEK hála egy újabb EMLÉKEZÉSSEL tehetünk felejthetetlenné…
MÁTYÁS KIRÁLY EMLÉKÉVE 2008 számmisztikailag a JÓISTEN ÉVE IS! - ugyanis számjegyeinek összege még azok között a kisdiákok között is 1-et ad végeredményként, akiknek a SÁTÁN TÖRPE PÁRTJA! még az idén betolta interaktív táblájukat!
Ennek a rothadó lelkületű pártnak, oszlásnak indult egyedei a 2007-es évet SIMON PEREZ elszólása miatt, 2 slejm felhordás között kényszeredetten elismerték, hogy Magyarországot valóban felvásárolták!!!
Mi sem bizonyítja ezt jobban mint a magyarországi kormányhorda összetétele.
…és itt nem is feltétlenül arra a népi bölcsességre gondolok, amit LÁTNOK NAGYMAMÁMTÓL is épp eleget hallhattam olyan napokon, amikor is…; - éppen nem ŐSVICCRŐL susogott az erdő…
… hanem valami 6000000-ós főnyereményről!
…ami, minő kórság azóta sem veszített tenyészetéből!
… s imigyen jeges szélként hasíthat a dülledt szemű újszülöttek, a mindennap kárpótoltak és a SOHA SEM HAL(T)UNK MEG! - Megszámlálhatatlan alapítványi tagjainak szőrös, elálló füleikbe egyik örök igazságunként,
miszerint:

…ÚGY ERŐLKÖDIK A LOMPOS, HOGY MIND-E KÖZBEN - MÉG A FARKA IS KITETSZIK!

…nos itt tartunk most…a végénél.
ÚGYHOGY NE HAGYJUK ELMENNI!


IDEVÁGÓ!

Az Országgyűlés feloszlatását követelő levél a parlamenti pártok vezetőinek
Nyomtatási változat Cikk továbbítása

Az Országgyűlés feloszlatását követelő levél a parlamenti pártok vezetőinek

Címzettek:

Gyurcsány Ferenc MSZP elnök,
Lendvai Ildikó MSZP frakcióvezető,
Kóka János SZDSZ elnök és frakcióvezető,
Orbán Viktor FIDESZ elnök,
Navracsics Tibor FIDESZ frakcióvezető,
Semjén Zsolt FDNP elnök és frakcióvezető,
Dávid Ibolya MDF elnök,
Herényi Károly MDF frakcióvezető.

Tájékoztatásul kapják:

Sólyom László Köztársasági Elnök,
Szili Katalin Házelnök,
az Országgyűlés képviselői,
sajtó.

Tisztelt Elnök/Frakcióvezető Asszony/Úr!

„Mindenekelőtt semmilyen nagy reformot nem lehet sikerre vinni a terhet viselő állampolgárok bizalma nélkül.”(1)– mondta Sólyom László az egészségügyi törvény aláírása megtagadásának legfontosabb indokaként. Ez azt jelenti, hogy elismerte: elvesztette a törvényhozó testület a társadalom bizalmát, vagyis az államszervezet legfőbb hatalmat gyakorló szervezetének működése nem demokratikus, következésképpen a hatalmat erőszakkal gyakorolja.

Ezzel a kijelentéssel a Köztársasági Elnök úr megerősítette a parlamenten kívüli ellenzék megállapítását, mi szerint az országgyűlési képviselők tevékenységüket nem a köz érdekében végzik, ezzel megsértik az Alkotmány 20. §-ának (2) bekezdését.

Erre tekintettel kérem tisztelt Elnök/Frakcióvezető Asszonyt/Urat, hogy

pártja kezdeményezze az Alkotmány 28. §. (2) bekezdés szerint az Országgyűlés feloszlatását.

I. Részletes indoklás:

Az Országgyűlés 2007. december 17-i ülésnapján hozott határozataival megsértette az Alkotmányt, és ezzel megingatta Magyarország Alkotmányos alapstátuszát: a független, demokratikus jogállamiságot.

1. Az egészségprivatizálási törvény a Köztársasági Elnök úr által kifejtett okokból sértette az Alkotmány 20. § (2) bekezdését.

2. A Lisszaboni Szerződés megerősítését jelentő határozat az alábbiak miatt alkotmánysértő:

a./ A határozat meghozatalára nem voltak feljogosítva, ugyanis egyetlen párt választási programjában sem szerepelt, hogy Magyarország teljes függetlenségét feladják, alárendelve országunkat a négy liberális alapelvvel az Európai Központi Bankon és a multinacionális cégeken keresztül a globalizáló háttérhatalomnak.
Nem kérték a választók ezzel kapcsolatos akaratnyilvánítását, vagyis az előzőek miatti kötelező közvetlen hatalomgyakorlást, a népszavazás intézményét nem vették igénybe.
Két okból nem hivatkozhatnak arra, hogy ez természetes következménye a csatlakozásnak:
- A csatlakozásról szóló népszavazás előkészítésekor súlyosan megsértették az Alkotmány 61. §-át, tekintettel arra, hogy a választókat nem tájékoztatták arról a közérdekű adatról, amely hatásvizsgálat formájában az Önök rendelkezésére kellett, hogy álljon és a csatlakozás hátrányait az előnyökkel vetette össze.
- A csatlakozás aláírásakor még nem volt ismert nemhogy a Lisszaboni Szerződésnek, de még annak a 2005. május 25-én megbukott EU Alkotmánynak sem a célja és hatása, amely alapját képezte a Lisszaboni Szerződésnek, tehát a választóktól nem is kaphattak felhatalmazást annak elfogadására a csatlakozáskor.

b./ A parlamenti pártok (immár gyakorlattá téve) ismét megsértették a választók közérdekű adatok gyakorlásához fűződődő jogát (Alkotmány 61. §). Ezt olyan durván tették – és ezzel a demokratikus alapelvek semmibe vételének egy eddig nem gyakorolt módját követték el -, hogy nemcsak a választók, de a képviselők sem tudták, hogy mit szavaznak meg.
Ez a minősíthetetlen magatartás a választókkal szemben, nagy nyilvánosság előtt, tízmillió ember sérelmére, szándékosan elkövetett jogsértés, ahol a törvénysértő saját jogait is megsértette. Ez fokozza azt a bizalmatlanságot, amely - a Köztársasági Elnök úr véleménye szerint is – erkölcsileg bukottá, ezért döntésképtelenné tette a Parlamentet.

c./ Közvetlenül megsértették az Alkotmány 28/B és 28/C pontjait, valamint az az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998. évi III. törvény preambulumában meghatározott alapvető jogot: „A demokratikus hatalomgyakorlás része, hogy az ország sorsát érintő legfontosabb ügyek eldöntésében, illetőleg a képviseleti döntések befolyásolásában vagy megváltoztatásában a nép közvetlenül, szavazás útján is részt vehessen.”
A határozat meghozatalakor folymatban volt és jelenleg is folymatban van ugyanis egy népszavazás kezdeményezés(2), amely az Alkotmánybíróság korábbi határozata alapján(3) nem utasítható vissza, ugyanis: „A Magyar Köztársaság alkotmányos rendje szerint tehát lehetséges népszavazás tartása arról a kérdésről, hogy az Országgyűlés megerősítsen-e valamely nemzetközi szerződést – így az Európai Unió alkotmányát – vagy sem.”
Miután erre a tényre az összes országgyűlési képviselő figyelmét felhívtam a határozat megszavazása előtt, a Bécsi Egyezmény 46. § értelmében a T/4678 számon beterjesztett határozat meghozatala a szándékos alkotmánysértést merítette ki, így a jogellenes magatartás szemmel látható és alapveto jogi szabályozásra (Alkotmányra) vonatkozik.

II.

A Köztársasági Elnök úrnak a törvényhozás bizalomvesztettségére vonatkozó megállapítása a fentiek megerősítésével indokolttá teszik azt a követelést, hogy

az Országgyűlés oszlassa fel magát.

Ismételten kérem Tisztelt Elnök/Frakcióvezető Asszonyt/Urat, hogy

pártja kezdeményezze az Alkotmány 28. § (2) bekezdésének a Köztársasági Elnök Úr által megállapított népakarat szerinti érvényesülését.

Szíves tájékoztatására közlöm az alábbiakat:

- a parlamenten kívüli ellenzék a mai napon felkérte a Köztársasági Elnök urat arra, hogy kezdeményezze a parlamenti pártoknál az Országgyűlés önfeloszlatását;

- jelen kérésünk az Alkotmány 2. § (2) bekezdésében az erőszakos hatalomgyakorlással szemben meghatározott kötelezettségünk teljesítésének „törvényes” módját jelenti;

- amennyiben a törvényes előírásoknak az arra hivatottak nem tesznek eleget, érvényesítjük az Alkotmány 2. §. (2) bekezdésében megfogalmazott kötelezettségünkkel élve az erőszakos hatalomgyakorlókkal szemben gyakorolni fogjuk közvetlen népszuverenitási jogunkat.

Ezt a levelet nyilvánosságra hozom azzal, hogy mindazokat felszólítom a támogatásra, akik a fentiekkel egyetértenek. A támogatottság nagyságát rendszeresen nyilvánosságra hozom.

Kelt Szegeden, 2007. december 27-én.

Tisztelettel:


Dr. Halász József
Szeged, 6701, Pf. 2443.
30/6163894,
info@szksz.hu


ÁLDOTT ÚJ ÉVET KÍVÁNOK - MINDEN IGAZ MAGYARNAK!

süti beállítások módosítása