Interakció

  • Abrakadabra777: MAGYARUL: KAPITÁLIS AGYMOSÁS!!! "Mój píár menedzser Kárl Márksz" www.youtube.com/watch?v=sdKeWbpg5... (2020.06.04. 14:10) Zene a politikában: Kápitál
  • Abrakadabra777: @tajhamér: 12 éve lassan, hogy feltettél coolságból 1 ostoba kérdést miszerint: "micsináljon a pén... (2020.06.04. 14:07) A csapda
  • Abrakadabra777: ORBÁN KILAKOLTATOTT ORSZÁGA⚠️⚠️⚠️ (2019.09.07. 15:28) Kanada?
  • gusoline: Juuuj ! Szoval kotekedunk a tusnadiakkal... :)) (2010.03.28. 12:44) hápci
  • Kinga33: Sziasztok, dolgoztam egy rövid ideig a sepsiszentgyörgyi Trident Hypermarketben. Ne tudjátok meg m... (2009.10.15. 21:22) Fogyasztóvédelem: mitől véd?
  • luigi61: Egyetértek, és én sem támogatom az ilyen nyomulós módszert! Üdvözlette, Lajos ( www.mynoni.net ) (2009.05.05. 10:36) Lakatosné Magdi Bivalyb***nádról
  • anoraknophobia: ez jobb mint az enyem...hiaba na :) (2009.03.16. 17:31) Márciusi főfedők a Nyergestetőn
  • Brátiszlává: sólyom kolléga ne mit mond www.figyelo.ro/hogy-is-van-ez-/nonap-minek-nevezzelek.html (2009.03.09. 11:55) Mikor becsajozik a rendszer
  • Brátiszlává: kedves abigél, a színfalak mögött majd jól megtéplek :D amúgy meg lepereg rólam, mint zsíros hajró... (2009.03.05. 21:06) Valamirevaló-e a kritika?
  • Brátiszlává: ú ez kva jó :) (2009.01.05. 21:39) Golánok a téren
  • Brátiszlává: igazán hízelgő :) (2008.12.20. 13:53) Milyen jó, hogy van blogom
  • melany: Thank you for the music (2008.11.29. 19:56) Drága naplóm
  • Brátiszlává: :))) ólrájt ólrájt :) (2008.11.07. 19:23) Jelentés a Time Squerről
  • Brátiszlává: www.youtube.com/watch?v=Kf17nKtllWM#t=1m30s (2008.10.30. 08:34) Óváció
  • PÁLOS-TREND****777: DEMOKRATIKUS CHARTHATALOMMAL a MAGYAR NEMZET ELLEN! Áldás és béke mindannyijónkra. Újrafújták a ... (2008.09.19. 10:41) Szabados sajtó

Politikai

A gazdasági determinizmus Szküllája és a politikai kronologizmusok Kharübdisze között

Címkék

A csapda

2008.09.29. 13:07 | Brátiszlává | 4 komment

Címkék: alkalmi

Korán reggel van. Elfogyott a kávém. Morrogok egy kicsit, majd álmosan és morcosan szépen lesétálok a közeli, sarki boltba. Nos, ez az üzlet arról híres, hogy bár mindenfélét beléje zsúfolnak, írtózatosan ráérős a kiszolgálás. Két kassza van, de általában csak az egyik funkcionál és az is nagyon de nagyon de lassan. Mi lehet a titkuk nem, tudom, pedig már többször is ráfigyeltem.

Natehát besétálok a szigorú tekintetű polcosfiú tekintetének kiséretében. Hátra, kikeresem a csomag kávét és állnék sorba. Ekkor látom, hogy a kassza nem működik, üressen áll, bár a hölgy a jelen van, hallani ahogy a raktárhelységben diskurálgat. Jóó, beállok a zöldséges sávba, elöttem már 2-en tappognak. Valaki valamilyen zöldésgeket vásárolgat, válogat, ráér. Én nem. Hoppá, ekkor észreveszem, hogy az előző pénztárt kiszolgálló hölgy visszakerült rendeltetési helyére. Ki a sorból, nyomulok vissza. Kiderül, hiába. A hölgy ugyanis csupán helyszínét váltotta előző tevékenységének, most éppen a szoros tekintetű polcoslegénnyel vitatnak valamit. Cigit és mindenféle dolgokat pakolnak egy kosárba, hallom szólt a főnök, hogy valahol elfogytak, pótolni kell, stb. Picit állok felháborodást mímelő tekintettel, de ezek le se tojják. Nem szolgálnak ki.

Óhát vagy 30 méterre lennebb van még egy üzlet, hallásból ismerem, a környék lakói e két üzlet között oszlanak meg. Tehát sebaj, faképnél hagyom őket, mit képzelnek ezek magukról, hol élünk, milyen időket, tessék csak kinyalni az én fogyasztói fenekemet. Vagyis ebből elég, ezzel lerakom a kassza mellé a vásárlói mivoltomban kiválasztott terméket és tüntetően elviharzok. Távozok. Egyenessen a konkurenciához, annak markaiba, a szomszéd üzletbe.

Még soha nem jártam ott, de mit számít, csak van kávéjuk. Belépek, hát ez még kisebb és még zsúfoltabb. Bele is akadok az ajtó mellett elhelyezett doboz valamibe. Pardon, aztán keresem az elárusítót. Látom sor van itt is. De a pénztárosnő sehol. Még ilyet - háborgok magamban. Mire a hátam mögött nyílik az ajtó és kit látnak szemeim? A szomszéd bolt pénztárosát. A csevegő hölgyet. Bejön, az ölében egy kosár cigivel és más fogyócikkel. Kikerül és nyugisan elősétál a pult mögé. Lerakja a kosarat és máris kérdi: mit tesztik?

Kibuggyant a röhögés belőlem. Így rég nem kúrták át a fejem. Micsa furfangos kereskedő! A stratégiája zsenális: fel tesztett háborodni a szolgáltatás minőségére? Váltson helyszínt, hiszen verseny van, kapitalizmus, a jobbik győz. Csakhogy mindkét üzlet ugyanazon érdekeltséghez tartozik! Le van fedve a piac, ezért már azt is gyanítom, hogy a kiszolgálás lassúságával gyakorlatilag szándékosan megosztják a klienturát. Erre most mit mondani?! Zseniális!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napersze.blog.hu/api/trackback/id/tr54687149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tajhamér · http://tajhamer.blogspot.com 2008.10.07. 11:42:14

Nagyon jóóóóóóóó :)))
konkurencia kell?! Hát tessék, csinálok én magamnak! :))

PÁLOS TREND*****777 2008.10.08. 15:59:44

KI a PÉNZT a BANKOKBÓL!!!


„INFORMATION CLEARING HOUSE
informationclearinghouse.info

„Az a folyamat, amellyel a bankok hoznak létre pénzt, oly egyszerű, hogy az már visszataszító”, idézi a CNN-től viszolygó mottóval magát hirdető honlap a Harvard Egyetem 2006-ban meghalt, hírneves közgazdászának, John Kenneth Galbraith-nek egy mondását.”


Simon Pereznek az izraeli zombinak kijelentése az országok felvásárlásáról röpke idő alatt vált számunkra véresen komollyá.
Az Amerikából kiinduló világválság mögött ugyanis azok a ravasz és megátalkodott, zsidó gyilkos oligarchák sorakoznak, akik a jóhiszemű amerikai, francia, angol, magyar stb. állampolgárok bankbetétjeit úgy tapsolták el világszerte a beszivárgók telepeinek, lakóparkjainak építésébe mintha az övék lett volna.
Pedig korántsem.
Így viszont nyílt seb, hogy a bankok mechanizmusa a kenetteljes szövegekkel való operálás, az ámítás és a kecsegtető kamat % hangos hírverése nem egyéb, mint a farizeizmus traubi szódája: maró savval, színezékkel és tengernyi buborékkal.
…hát most ezek a buborékok kezdtek kipukkadozni…
…és itt nevezhetjük Lehman Brothersnek, Budapest banknak, uzsorásoknak, kibiceknek vagy vérszívóknak – holt mindegy.
1 valami azonban közös.
Mégpedig az, hogy már megint az emberek milliói fizetik meg ezeknek a pénzsóvár, átkozott FENEVAD kasztnak a „heppeningjét”.
Pedig szó nincs arról, hogy zsebre tett kézzel kell hagynunk.
Igenis minden tisztességes magyar és külföldi mielőbb vegye ki megtakarított pénzét az alattomos zsidók pénznyelőiből.
MIELŐBB.

Halljátok?!

tajhamér · http://tajhamer.blogspot.com 2008.10.09. 16:31:37

Pálos Trend, és micsináljon a pénzzel, ha kiveszi, tegye a szalmazsákba? Amíg nincs gond akár Mo-n akár Ro-ban (és eddig úgy néz ki, hogy nincs, sőt, Mo-n teljes garanciát vállal most már az állam a betétekre), szerintem nyugodtan lehet hagyni a bankokban a pénzecskét, ott legalább majdnem inflációnyit kamatozik, ergó nem veszít annyit az értékből, mintha szalma mellett penészedne.
Az egy dolog, hogy az amcsik meg a nyugat ejrópaiak szívnak elég keményen (úgy néz ki, hogy Izlandon lesz a legérezhetőbb a válság következménye), de a legtöbbet mégis a nagypénzű befektetők veszítik.
De hogy ne legyünk ennyire offtopic: a jelen posztban szereplő befektető(?) legfeljebb egyik üzletét zárja be vmikor a (szerintem) nem túl közeli jövőben. Miért? Mert az embereknek valahol mindenképp meg kell vásárolni a napi betevőt...
Komentezj?

Abrakadabra777 2020.06.04. 14:07:53

@tajhamér: 12 éve lassan, hogy feltettél coolságból 1 ostoba kérdést miszerint: "micsináljon a pénzzel, ha kiveszi, tegye a szalmazsákba?" !!!
EDDIG ÉS NETOVÁBB!!! – AZAZ A CIONISTA VÉGLÉNYEK NEVÉN NEVEZÉSE ÉS RÉMTETTEIK FELFEDÉSE…- IMMÁR KÖTELEZŐ!!!

"HIDEGVÉRŰ" GÉNTORZÍTÓINK PROGRAMOZOTT "SZABADKŐMŰVESEKKEL" TÉRÍTIK EL AZ IDŐT S FEDIK EL AZ EGET (ITT A TEREMBURA ALATTI!!!) IMMÁR ISTENTELENÍTETT, BETEG, TÖBB SEBBŐL VÉRZŐ SÁ(N)TÁNI VILÁGKÉP SUGÁRZÁSÁVAL; - AHOL IS A FÖLD 3 DIMENZIÓS "KITERJEDÉSÉBEN" A LEG-ÉLHETETLENEBB GÖMB FORMÁT TALÁLTÁK KI A GONDOLKODÁSRA KÉPTELEN EGYEDEKNEK!!!☯️
süti beállítások módosítása